Benoit Nihant

Benoît Nihant is niet alleen een gereputeerd chocolatier en cacaoverwerker, enkele jaren geleden werd hij ook cacaoboer toen hij in 2016 meerdere hectaren grond in Peru aankocht, te vinden aan de rand van het Amazonewoud. Deze herfst wordt een groot moment voor zijn plantage, gezien de bomen hun eerste vruchten dragen en de oogst dit jaar voor het eerst zal plaatsvinden. We kunnen ons het ongeduld van Benoît Nihant voorstellen voor deze eerste oogst, die bescheiden beloofd te worden, maar die hij en zijn team ongetwijfeld zullen transformeren in uitzonderlijke chocolade. Het is nu eenmaal de strenge selectie van cacaobonen en de strikte toepassing van het ‘bean-to-bar’ concept dat het succesrecept is van deze chocolatier die zeer nauw samenwerkt met de dertien plantages wereldwijd waar hij zijn cacaobonen vandaan haalt. In zijn ateliers plet, roostert en verwerkt hij ze tot grand cru chocolade, terwijl hij erop toeziet dat het karakter van elk terroir bewaard blijft en de oorspronkelijke aromatische tonen goed tot hun recht komen. Zijn grand cru chocoladetabletten en sambapraline hoeven we niet meer voor te stellen, een hartvormige praline gevuld met lopende karamel met passievrucht. Eveneens niet te versmaden zijn de chocoladerepen, waaronder een pistacheversie afgewerkt met een grand cru ganache uit Madagaskar bestrooid met stukjes geroosterde pistache en marsepein van pistache. Een stukje van deze chocolade proeven is een reis op zich.

Opening hours

Monday 14:00-18:00
Tuesday 10:00-18:00
Wednesday 10:00-18:00
Thursday 10:00-18:00
Friday 10:00-19:00
Saturday 10:00-19:00
Sunday Closed

Features

Our partners

Similar Chocolatiers

Passion Chocolat

Yasushi Sasaki

The Cacao Tree