Arabelle Meirlaen
1820

Bij Arabelle Meirlaen kom je thuis in haar wereld van emotie, schoonheid en smaak op het bord. Haar keuken staat voor hoge gastronomie met exquise producten en groenten van eigen teelt omgetoverd tot uitgepuurde gerechten. Uit eten gaan bij Arabelle is een beleving die je niet in een hokje kan plaatsen. Als gast word je meegnomen in een avontuur van topgerechten zonder al te veel franje, geen handeling is te veel of te weinig. Alles wat je proeft, eet en ziet heeft zijn meerwaarde. Bij de huischampagne serveert ze verschillende amuses die meteen de toon zetten. Shot van gember en rode biet, hoorntje met hummus en gel van citrus, crispy hapje van koraal, cracker met gekonfijte tomaat en gerookt wagyu. Bevestigen doet ze met het voorgerecht van asperge AA, gegaarde eidooier in Orvalbier in combo met subtiele toetsen van geitenkaas, daslook en frisgroen uit de tuin. Maar de bereiding van rauw lauwe langoustine met krachtige bisque van schaaldieren afgewerkt met schuim van cognac moet zeker niet onderdoen. Gevolgd door een perfect gegaard stukje tarbot afgewerkt met vers geschaafde bottarga van baars en crunch van bloemkool. Pure smaken en pure bereidingen met topproducten. Hoogtepunt was misschien de kaaskar met keuze uit tien perfect geaffineerde kazen van zacht naar scherp, kruidig, zoutig, romig naar brokkel en blauwdooraderd, geserveerd met honing rechtstreeks geschraapt van de honingraat. Op zoek naar een culinaire beleving waar pure smaken op het bord primeren met groen uit eigen tuin in de hoofdrol in een ietwat aparte setting, dan is het de rit naar Marchin zeker waard.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed
Wednesday Closed
Thursday 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Friday 12:00-14:00 — 19:00-21:00
Saturday Closed — 19:00-21:00
Sunday 12:00-14:00 — Closed

Team

Arabelle Meirlaen Chef
Pierre Thirifays Head Sommelier, Host

Awards

  • Vegetable dish of the Year 2022
  • Chef of the Year 2014
  • Sommelier of the Year 2013
  • Young Chef of the Year 2006

Our partners

Also recommended Restaurants

Ralf Berendsen

1820

L'air du temps

1920

Le Coq aux Champs

17,520